(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Ushbu maqolada odamning asosiy organlaridan hisoblangan yurak haqida, unda uchraydigan kassaliklar, ularni oldini olish chora-tadbirlari haqida ma’lumotlar berilgan. Yurak — odam va hayvonlarning qon aylanish sistemasidagi markaziy aʼzosi U doimo bir xilda qisqarib turishi tufayli, qonning qon tomirlar boʻylab uzluksiz harakatini taʼminlaydi.