(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Nodavlat ta’lim tashkilotlari iqtisodiyotning ahamiyatli sohalaridan biri bo‘lib, ularda buxgalteriya hisobini samarali va shaffof tarzda yuritishga ehtiyoj katta. Buxgalteriya hisobi mazkur tashkilotlarning moliyaviy natijalarini to‘g‘ri aks ettirish, biznes jarayonlarini to‘g‘ri boshqarish va hisobot berish jarayonlarini avtomatlashtirishda muhim rol o‘ynaydi. Shuningdek, nodavlat ta’lim tashkilotlari uchun buxgalteriya hisobini zamonaviy talablar asosida tashkil etish masalalari dolzarb hisoblanadi. Maqolada nodavlat ta’lim tashkilotlarida buxgalteriya hisobini takomillashtirishning zarurati, asosiy muammolari va yechimlari tahlil qilinadi. Mazkur maqolada nodavlat ta’lim tashkilotlarida buxgalteriya hisobini takomillashtirish masalalari tahlil qilingan. Buxgalteriya hisobining samarali yuritilishi tashkilotlarning moliyaviy faoliyatini shaffoflashtirish va ularning faoliyatini samarali boshqarishda muhim ahamiyatga ega. Tadqiqotda mavjud buxgalteriya dasturlaridan samarali foydalanish, avtomatlashtirish jarayonlarini joriy qilish va xodimlarning bilim va ko‘nikmalarini oshirish zarurligi muhokama qilingan. Ushbu maqola buxgalteriya hisobi jarayonini takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalarni taqdim etadi.