(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Inson organizmida nerv sistemasining oʻrni judayam katta Markaziy nerv tizimining struktura funksional birligi nerv hujayrasi- neyron hisoblanadi.Neyronlar kattaligi 6 mkm dan 120 mkm gacha boʻladi.Bitta neyronda 10000 tagacha sinapslar boʻlishi aniqlangan .Bu maqolamizda neyronlar va sinapslarning fiziologiyasi haqida maʼlumot keltirilgan.