(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Mazkur maqola nofilologik yo‘nalishdagi talabalarning kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirishda audio-vizual vositalarning roli va samaradorligini tahlil qiladi. Ayniqsa, fransuz va ingliz tillarini o‘rganishda audio-vizual materiallardan foydalanish talabalarni amaliy suhbatlarga tayyorlaydi, ularning talaffuz, tinglab tushunish va madaniy farqlarni anglash qobiliyatini oshiradi. Maqolada multimedia vositalari, interaktiv video darsliklar va onlayn platformalar orqali til o‘rganishning afzalliklari ko‘rsatib o‘tiladi. Misollar sifatida fransuz va ingliz tillarida turli dars materiallari va amaliy mashg‘ulotlar keltirilgan bo‘lib, ular talabalarni kasbiy sohalardagi aloqa qobiliyatlarini shakllantirishga yordam beradi.