(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Ushbu maqolada revmatizm kasalliklarining asosiy etiologik omillari, klinik ko‘rinishlari, diagnostika usullari va zamonaviy davolash strategiyalari haqida batafsil ma’lumot beriladi. Revmatizm asosan autoimmun jarayonlar bilan bog‘liq bo‘lib, organizmning o‘z to‘qimalariga hujum qiluvchi immun javob natijasida rivojlanadi. Kasallik bo‘g‘imlar, yurak va boshqa muhim organlarning shikastlanishiga olib kelishi mumkin. Ushbu maqolada kasallikni samarali nazorat qilish usullari, oldini olish choralari va bemorlar uchun tavsiyalar muhokama qilingan.