(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Ushbu maqola bolalarda limfoblastli leykozlarning (LLL) o‘ziga xos patomorfologik va immunofenotipik xususiyatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda 2018-2023-yillar davomida Respublika onkogematologiya markazida LLL tashxisi qo‘yilgan 100 nafar bolalarning klinik, laborator, patomorfologik va immunofenotipik ko‘rsatkichlari tahlil qilindi. Natijalar LLL ning asosiy to‘rt immunologik podtipini ajratib ko‘rsatdi: T-hujayrali, V-hujayrali, T/V gibrid hujayrali va aralash miyeloid-limfoid turlari. Ushbu xususiyatlar bolalarda kasallikning kechishini, davolash strategiyasini va uning samaradorligini belgilashda muhim rol o‘ynaydi.