(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Maqolada, dastlab, mamlakatlarda milliy hisoblar shakllanishi haqida umumiy ma’lumot beriladi. So‘ngra, milliy hisoblar tizimining qarorlar asosida shakllanib takomillashib borishi va yalpi ichki mahsulotni hisoblashning xatolarini bartaraf qilishdagi yechimlar orqali rivojlantirish tarixi tahlili qanday tarzda ta’minlash yoritib beriladi. Shuningdek, ayni vaqtda bu sohalarda mamlakat yalpi ichki mahsulotining hajmini oshirishga va hisoblash jarayonining samarali yechimlarga asosiy e’tibor qaratiladi.