VITAMIN B12 BOLALARDA VA KATTALARDA YETISHMOVCHILIGI SABABLARI, KLINIKASI, ASORATLARI VA DAVOLASH TAKTIKASI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Vitaminlar tana hujayralarining yangilanishi, o’sishi va rivojlanishi va energiya ishlab chiqarishi uchun zarur bo’lgan organik birikmalardir. Inson organizmida sintez qilib bo’lmaydigan, sintez qilinsa ham yetarli bo’lmagan vitaminlar tashqi oziq-ovqat yoki qo’shimchalar bilan to’ldirilishi kerak. Organizmdagi uch muhim funksiya — asab sog‘lig‘ini saqlash, qon aylanishi va DNK sintezi — B12 vitaminida mavjud. Agarda ushbu vitamin yetishmasa, odam kuchli holsizlik va charchoqni his qiladi.