O‘ZBEKISTON IQTISODIY-IJTIMOIY GEOGRAFIYASI KURSIDA METODLARDAN FOYDALANISHNING AHAMIYATI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu tadqiqotning maqsadi O‘zbekistonning iqtisodiy va ijtimoiy geografiyasini tahlil qilishda qo‘llaniladigan usullarning ahamiyatini ta’kidlashdir. Tadqiqotda geografik axborot tizimlari, statistik tahlil, xaritalash usullari va boshqa metodologiyalardan foydalanish ko‘rib chiqiladi. Bu usullarni to‘g‘ri qo‘llash mamlakatning iqtisodiy va ijtimoiy tuzilmasini yaxshiroq tushunishga va kelajakda yanada samarali siyosiy qarorlar qabul qilishga yordam beradi. Ushbu tadqiqot O‘zbekiston iqtisodiyoti va ijtimoiy geografiyasini chuqur o‘rganishga hissa qo‘shishdan iborat.