SURXONDARYO VILOYATI TURIZM SALOHIYATINI OSHIRISH YO‘LLARI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqola Oʻzbekistonda joylashgan Surxondaryo viloyatining turizm salohiyatini oshirish strategiyalarini oʻrganadi. Boy madaniy merosi va xilma-xil tabiiy landshaftlari bilan faxrlanadigan mintaqa turizmni rivojlantirish uchun hali foydalanilmagan katta imkoniyatlarga ega. Mavjud adabiyotlar va empirik dalillarni ko'rib chiqish asosida ushbu tadqiqot Surxondaryoda turizmga ta'sir etuvchi asosiy omillarni aniqlaydi va uning noyob diqqatga sazovor joylaridan foydalanish uchun ko'p qirrali yondashuvni taklif qiladi. Strategiyalar infratuzilmani yaxshilash, madaniy meros ob’ektlarini targ'ib qilish, ekoturizm tashabbuslarini rivojlantirish, jamoatchilikni jalb qilish va manfaatdor tomonlar bilan hamkorlikni o'z ichiga oladi. Ushbu strategiyalarni amalga oshirish orqali Surxondaryo o‘zini iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirish, madaniy merosni asrab-avaylash va turizmni barqaror rivojlantirishga ko‘maklashuvchi jozibali manzil sifatida ko‘rsatishi mumkin.