Men yoqtirgan adib (Journal of Universal Science Research, 2024)
o`zbek adabiyotining rivojlanishiga katta hissa qo`shgan Shukur Xolmirzayev- yuksak badiiy mahorat bilan yaratilgan betakror nasri bilan o`zbek xalqi ma`naviyatining yuksalishida o`ziga xos o`ringa ega. Shukur Xolmirzayev qissa, hikoya va romanlari yosh-u qari sevib o`qiydigan asarlardir, shu o`rinda, yozuvchining barcha asarlarini sevib o`qiyman. Ayniqsa "Ustoz" hikoyasi juda ibratli bo`lib, maqolada keltirib o`tilgan.