Inglis tilinde awispali sózlerdi qollaniwdin’ Qaraqalpaq tili sóylewshilerinin’ qa’teleri. (Journal of Universal Science Research, 2023)
Usi jazilg’an maqalada  ha’r bir tilde barlig’i tabiyiy bolg’an awispali manidegi sózlerdin’ jasalawinda ha’mde oni  Inglis tilinde qollaniwda Qaraqalpaq tili ana tili bolg’an sóylewshilerdin’ qate’leri haqqinda ha’m onin’ sebepleri haqqinda tusindirip beredi. Xaliqimizdin’ bay folklorinan u’zindiler ha’mde turaqli so’z dizbeklerinindegi lingvistikaliq o’zgesheliklerin toliq  misallar menen jetkerip beriledi.