KOGNETIV TILSHUNOSLIKDA "TUSHUNCHA" VA "KONSEPT" NING O'ZARO FARQALNISHI. EZGULIK KONSEPTI. (Journal of Universal Science Research, 2023)
“Konsept” termini XX asrning 90-yillaridan boshlab  qo‘llanilib  keladi.  Ushbu  tushuncha  hali  hamon  bitta  umumiy  izoh  bilan  talqin qilinmagan.  Uning  ustida  tadqiqotlar  olb  borgan  tilshunoslardan  biri S.A.Askoldov  konseptga  “bir  tur  yoki  boshqa  turdagi  tushunchalar haqida fikrlash jarayonini o‘zida aks ettiradigan birlik” deb izoh beradi.