DAVLATLARARO MUNOSABATLARDA DIPLOMATIK ALOQALARI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqola davlatlararo munosabatlarda diplomatik aloqalar va  yozishmalarning ahamiyatiga bag‘ishlangan bo’lib, unda hozirgi zamon diplomatiyasining asosiy quroli bo‘lgan diplomatik yozishmalar haqida gap boradi. Zamonaviy diplomatik  texnologiyalar davlatning tashqi siyosatini amalga oshirish, xalqaro maydonda o‘z  maqsadlarini ilgari surish, milliy manfaatlarni chet elda himoya qilish vositalari va  mexanizmlarini o‘z ichiga oladi. Albatta, bu texnologiyalar boshqa davlatlarning diplomatik  faoliyati bilan o‘zaro aloqada amalga oshiriladigan diplomatik san’atida yotadi.