MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARIDA INGLIZ TILINI O’QITISH JARAYONIDA O’YIN TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH PRINSIPLARI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqola ta'lim muassasalarida maktabgacha yoshdagi bolalarga ingliz tilini o'rgatishda o'yin texnologiyalaridan samarali foydalanishni o'rganadi. Unda har xil turdagi o'yinlar va ularning qiziqarli, interaktiv va ta'lim tajribasi uchun imkoniyatlari muhokama qilinadi. Ushbu o'yinlar yosh o'quvchilarning tabiiy qiziqishi va o'rganish uslublarini qo'llab-quvvatlaydi, tilni o'zlashtirish, so'z boyligini rivojlantirish va fonematik ongni rivojlantiradi. Tegishli o'yinlarni tanlash va amalga oshirish orqali o'qituvchilar maktabgacha yoshdagi bolalar uchun ingliz tilini o'rganish uchun dinamik va qiziqarli muhit yaratishi, ularning erta til ko'nikmalarini va o'rganishga bo'lgan ishtiyoqini tarbiyalashlari mumkin.