BANKLAR AKTIVLARI RENTABELLIGINI OSHIRISH XUSUSIDAGI ILMIY-NAZARIY QARASHLAR (Journal of Universal Science Research, 2024)
Banklari foizli daromadlarining umumiy hajmida kreditlardan olingan foizli daromadlar salmog‘ining yuqori va barqaror bo‘lishi ularning oliyaviy barqarorligini ta’minlashning zaruriy sharti hisoblanadi. Shu sababli, Jahon tiklanish va taraqqiyot banki ekspertlari tomonidan taklif etilgan sof foizli spred koeffitsientini hisoblash metodikasidan Respublikamiz banklarining kreditlardan olingan foizli daromadlarining barqarorligini baholashda foydalanish muhim amaliy ahamiyat kasb etadi.