KRIMINALISTIK GABITOSKOPIYA TUSHUNCHASI HAMDA UNING FAN SIFATIDA RIVOJLANISH BOSQICHLARI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Maqolada kriminalistik gabitoskopiya, ya’ni odam tashqi qiyofasi orqali identifikatsiya qilish tushunchasi, tasnifi va uning jinoyatlarni oldini olish va ochishdagi tutgan o`rni haqida so`z yuritilgan. Bundan tashqari ushbu maqolada kriminalistik texnika tarmoq sohalaridan biri bo`lgan gabitoskopiyaning fan sifatida paydo bo`lish tarixi ham yoritilgan bo`lib, buning sud ekspertizasi sohasi bilan uzviy bog`liqligi yoritib berilgan.