Arxeologiyaning tamaddun silsilasi (Journal of Universal Science Research, 2024)
Tarixda hech narsa izsiz yo`qolib ketmaydi. Ana shu izni topish arxeologiyaning vazifasidir. Arxeologiya yodgorliklari kishilik jamiyatining yozma tarixigacha bolgan davrni o`rganishda muhim ahamiyatga egadir. Arxeologik topilmalarni o’rganish shunchaki o’tmishga sayohat emas, bu mamlakat qurilgan ildizlar va poydevorlarni tushunishdir. O‘zbekiston hududidan topilgan har bir osori-atiqa o‘tgan davrlar sirlarini ochib bergan holda, davlat tarixining umumiy manzarasini yaratishga hissa qo‘shadi