Mahalliy byudjet daromadlarini ARIMA modeli asosida prognozlash (Journal of Universal Science Research, 2024)
Mahalliy byudjet daromadlar bazasini shakllantirish va  moliyaviy salohiyatni oshirish bozor iqtisodiyoti rivojlanishining hamda byudjet tizimini takomilllashtirishning muhim omillaridan hisoblanadi. Iqtisodiyotni izchil rivojlanib borishi uchun bugungi kunda prognozlashtirish alohida ahamiyatga ega. Ushbu maqolada mahalliy byudjet daromadlarining prognozi ARIMA modeli yordamida tahlil qilingan.