SHAXSIY QADRIYAT ASOSIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARI SAVODXONLIGINI OSHIRISHNING PSIXOLOGIK- PEDAGOGIK TUZILMASI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu tadqiqot boshlang'ich sinf o'quvchilarida savodxonlik ko'nikmalarini oshirishga qaratilgan psixologik va pedagogik mexanizmlarning kesishishini o'rganadi. Tadqiqot shaxsiy qadriyatlar yondashuvini integratsiyalash orqali o'ziga xos nuqtai nazarni qabul qiladi, individual qadriyatlar savodxonlikni yaxshilash natijalari uchun katalizator bo'lib xizmat qilishi mumkinligini o'rganadi. Ta'limning psixologik jihatlarini o'rganish orqali tadqiqot boshlang'ich maktab sharoitida savodxonlikni rivojlantirishga ijobiy ta'sir ko'rsatadigan asosiy mexanizmlarni aniqlashga intiladi. Pedagogik ob'ektiv orqali tadqiqot shaxsiy qadriyatlarning yosh o'quvchilarni rag'batlantirish va jalb qilishdagi rolini ta'kidlab, shaxsiy qadriyatlar yondashuviga mos keladigan ta'lim strategiyalarini o'rganadi. Topilmalar boshlang'ich sinf o'quvchilarining savodxonligini oshirish kontekstida psixologik omillar, pedagogik usullar va shaxsiy qadriyatlar o'rtasidagi nozik o'zaro ta'sirni chuqurroq tushunishga hissa qo'shishga qaratilgan.