JINOYAT HUQUQIDA JAZONI OGʻIRLASHTIRUVCHI HOLATLARNI QOʻLLASH MASALALARI (Journal of Universal Science Research, 2023)
Mazkur maqolada jazo va javobgarlik tushunchasi, jazoni ogʻirlashtirish, ogʻirlashtiruvchi holatlarning ahamiyati, qoʻllanilishi asoslari va shartlari, bu boradagi qonunchilikdagi muammo va kamchiliklarga toʻxtalib oʻtadi. Shuningdek, koʻplab xorijiy davlatlar tajribalarini oʻrganib, ular asosida taklif va tavsiyalarni bayon qiladi.