КОМПОЗИТОР С.ЮДАКОВНИНГ “МАЙСАРАНИНГ ИШИ” ОПЕРАСИНИ МУСИҚИЙ ДРАМАТУРГИЯСИ (Journal of Universal Science Research, 2023)
Мақолада , биринчи ўзбек ҳажвий операси ривожи, мусиқий драматургияси асар яратилган давр ва композитор  ҳажвий опера жанрнинг барча типик хусусиятларига ёндошиб яратганлиги кўриб чиқилган..