HALQ OG‘ZAKI IJODI NAMUNALARI ASOSIDA TARBIYALASH METODI (Journal of Universal Science Research, 2023)
Maqolada Maktabgacha yoshdagi bolalarni ma’naviy-ahloqiy qadriyatlar avlodu ajdodlarimizning qadim ijtimoiy-iqtisodiy hayoti, urf-odatlari, an’analari, madaniyati, Halq og‘zaki ijodi namunalaridan foydalanish on tili, tarixi badiiy falsafiy jihatdan o‘ziga xos tarzda aks ettiriladigan halq pedagogikasi nihoyatda boy va hilma-hilligi ko‘rsatilgan. Xalq pedagogikasi, halq og‘zaki ijodi bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib, uning manbai topishmoq, matal, qo‘shiq, ertak, rivoyat kabilar yoshlarga tarbiyaviy ta’sir ko‘rsatishi haqida aytib o‘tilgan.