Jadidchi Elbekning bolalar adabiyotini o‘qitish metodikasini takomillashtirishdagi hissasi (Journal of Universal Science Research, 2023)
Maqolada Fitrat hamda Cho‘lponlarning zamondoshi va shogirdi, XX asrning serqirra ijodkorlaridan biri, Elbek (Mashriq Yunusov)ning bugungi bolalar adabiyotini o‘qitish metodikasi uchun yaratgan “Go‘zal yozg‘ichlar” o‘qish kitobi yoritiladi. O‘qish kitobidagi bolalarga atab yozilgan ko‘plab shoir va yozuvchilarning, jumladan Elbek, Fitrat va Cho‘lponlarning eng sara asarlari keltiriladi va izohlanadi.