Ingliz va o’zbek tillarida inson aqliy holatini bildiruvchi maqollarning semantik tahlili (Journal of Universal Science Research, 2023)
Maqola o‘zbek va ingliz tillaridagi maqollarning tahliliy tadqiqiga bag‘ishlangan. Unda qadriyat darajasiga ko‘tarilgan intellektual aqliy salohiyat misolida shu xalqning o‘zigagina mansub bo`lgan milliy dunyoqarashning aks etishi boshqa leksik birliklar qatori maqollarda ham mavjudligi ko‘rsatilgan.  Har ikki tilda bu tushuncha anglatadigan mohiyat tadqiq qilinib, o‘xshashlik va tafovutlar misollar bilan dalillanadi.