Mahalliy fosfaritlar asosida olingan ekstraktsion fosfat kislotasini bug’latish yo’li orqali konsentrlash. (Journal of Universal Science Research, 2023)
Markaziy Qizilqum fosforitlari asosida olingan ftorsizlangan va sulfatsizlangan ekstraktsion fosfat  kislotasi bug’latish yo’li bilan konsentratsiyasi 25-60% bo’lgan Ekstraktsion fosfat kislotasi olindi va uning tarkibidagi kalsiy oksidi,aluminiy oksidi,magniy oksidi, temir oksidi, sulfat ionlari va ftorning massa ulushi o’rganildi. Olingan Ekstraktsion fosfat kislotasining konsentratsiyasi va tempraturasi uning zichligi va qovushqoqligiga tasiri o’rganildi.