INVESTITSIYALAR TASNIFI (Journal of Universal Science Research, 2023)
Maqolada investitsiyalarni tasniflash masalalari muhokama qilinadi. Muallifning ta’kidlashicha, hozirgi vaqtda akademik yuristlar investitsiyalarning mohiyati va tasnifi to'g'risida umumiy tushunchaga ega emaslar, investitsiyalar sifatida bir xil huquqiy munosabatlarni tartibga soluvchi turli me’yoriy hujjatlar ham o'rganilayotgan sohada bunday fundamental tushunchani belgilashga mutlaqo boshqacha yondashuvlarga ega. Muallifning xulosasiga ko'ra, ko'pchilik tasniflar sun’iy tasnifga taalluqlidir va faqat tasniflarni real va moliyaviy toifalarga bo'lish tabiiy tasnifga imkon qadar yaqinroq bo'ladi. Shuningdek, Umumiy fikrlarga qaramay, investitsiyalar mantiqiy nuqtai nazardan to'g'ridan-to'g'ri va portfelga bo'linmaydi. To'g'ridan-to'g'ri investitsiyalar real investitsiyalarning alohida holati bo'lib, portfelli investitsiyalar moliyaviy investitsiyalar usullaridan biridir. Ammo bu ikki turdagi investitsiyalar bir-biri bilan hech qanday mulk bilan bog'liq emas.