QAYTMA VA YUQORI DARAJALI TENGLAMALAR (Journal of Universal Science Research, 2023)
Bizga matematika kursida ma’lumki, yuqori darajali tenglamalar deganda uchinchi, to’rtinchi darajali tenglamalarni yechishni, yechimini topishni bir necha usulini ko’rganmiz. Agar tenglamamiz to’rtinchi darajadan yuqori bo’lsa, beshinchi, oltinchi va hakazo n chi darajali bo’lsa, bunday tenglamalarni yechishni aynan ushbu maqolada ko’rib chiqamiz.