Zog‘ora baliq (Cyprinus carpio ) ning ba’zi biologik xususiyatlari (Journal of Universal Science Research, 2023)
Bugungi kunda dunyo miqiyosida oziq ovqatga bo’lgan ehtiyojning ortib borishi, ichki suv havzalari biologik potensialidan, jumladan baliq resurslaridan oqilona foydalanishni taqozo etmoqda.  Bu o’rinda suv havzalari tabiiy ozuqa bazasidan samarali foydalanish uchun baliqchilik texnologiyalarini rivojlantirishga alohida e’tibor berish talab etiladi.