Kaliy xloriddan xlorsiz kaliyli o‘g‘itlar olish texnologiyasini ishlab chiqish. (Journal of Universal Science Research, 2023)
Kaliy sulfat olishning mavjud usullari ko'p bosqichli, texnologik sxemaning murakkabligi, yuqori energiya xarajatlari, kam foydalaniladigan mahsulotlarning qo'shimcha mahsulotining shakllanishi va hosil bo'lgan mahsulotlarning yuqori narxini keltirib chiqaradi. Kimyoviy va fizik-kimyoviy (rentgen fazasi va skanerlash elektron mikroskopik usullari) tahlilidan tashqari oraliq mahsulotlar va tayyor mahsulotlarning fazaviy tarkibini aniqlash uchun va qo'sh tuz eritmasining kaliy xlorid bilan o'zaro ta'siri Kaliy sulfat ishlab chiqarishning optimal, tejamkor, chiqindisiz, uzluksiz texnologiyasini ishlab chiqish respublika uchun dolzarb muammo hisoblanadi.