O‘RTA TA’LIMDA STREOMETRIYA FANINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI: VIRTUAL REALLIK (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqola o'rta ta'lim sohasida stereometriyani pedagogik rivojlantirishda virtual haqiqatga (VR) alohida urg'u berib, zamonaviy texnologiyalarning hal qiluvchi rolini ko'rib chiqadi. Matematikaning uch o'lchovli geometriyani o'rganishga bag'ishlangan bo'limi bo'lgan Stereometriya ham o'qituvchilar, ham talabalar uchun murakkab muammolarni keltirib chiqaradi. Ushbu tadqiqotda biz stereometriya tushunchalarini tushunish va qo'llashni kuchaytirish uchun VR texnologiyasini o'rta ta'limga integratsiya qilish bilan bog'liq potentsial afzalliklar va muammolarni ko'rib chiqamiz. Biz VR o‘quvchilarni uch o‘lchamli matematik landshaftga qanday singdirishini, mavhum geometrik tamoyillarni aniq va interaktiv tajribaga aylantirishini o‘rganamiz. Bundan tashqari, ushbu maqola o'quv natijalarini, o'quvchilar motivatsiyasi va tushunishga ta'sirini va sinfda VR-ga asoslangan stereometriya yo'riqnomasini amalga oshirishning amaliy jihatlarini ko'rib chiqadi. Keys tadqiqotlari va empirik tadqiqotlardan kelib chiqqan holda, ushbu maqola STEM ta'limiga yanada qiziqarli va tajribaviy yondashuvni qo'llab, stereometriyani o'qitishda inqilob qilish vositasi sifatida VRning istiqbolli salohiyati haqida tushuncha beradi.