Qaraqalpog‘iston sharoitida yeryong‘oq o‘simligning jahon kolleksiyasini namunalarni o‘rganish (Journal of Universal Science Research, 2023)
Dukkakdoshlar orasida qisman yarim buta, buta va ko‘p yillik  uchraydi. Bu oila vakillarining ildizi oq ildiz va ildiz meva. Ildizida tugunaklar deb nomlanadigan o‘simtalar hosil bo‘ladi. Tugunaklar shu o‘simliklar ildizida  yashaydigan  va  havodagi  erkin  azotni  o‘zlashtiradigan  bakteriyalarning faoliyati natijasida hosil bo‘ladi. Poyalari tik o‘suvchi, ilashuvchi, o‘raluvchi  yoki yotib o‘suvchi bo‘ladi. Barglari kopincha murakkab (uch bargchali,patsimon yoki panjasimon) ba‘zan oddiy yoki yonbargli, poyada ketma-ket ornashgan.