ANORNI YETISHTIRISHDA QO‘SHIMCHA OZIQALARNING AHAMIYATI (Journal of Universal Science Research, 2023)
Anor namlik va o'g'itlar miqdori uchun juda qattiq talablarga ega emas. Ammo yosh daraxtning tez o'sishi va keyinchalik barqaror hosil olish uchun asosiy qoidalarga rioya qilish kerak.Anorni haftasiga bir marta, issiq quruq oylarda - haftasiga ikki yoki uch marta sug'orib turing. Anor atrofidagi tuproq suvga botmasligi kerak, lekin tuproq har doim bir oz namlangan holda qolishi kerak. Sug'orishdan so'ng, tuproqni yumshatish tavsiya etiladi - bu namlikning turg'unlashishiga va tuproqni kislorod bilan to'yishiga yo'l qo'ymaydi.Oziqlantirishga kelsak, birinchi yilda anor ekish paytida etarli miqdorda o'g'itlarga ega bo'ladi. Hayotning ikkinchi yilida siz daraxtni yana bahorda azotli o'g'itlar bilan va mevalarga qadar kuzga yaqin murakkab eritmalar bilan boqishingiz kerak bo'ladi.