TADBIRKORLIK FAOLIYATIGA SOLIQ TIZIMINING TA’SIRI (Journal of Universal Science Research, 2023)
Maqolada soliq yukining ahamiyati,soliq yukini hisoblashning mexanizmi va soliq yukining tadbirkorlik  faoliyatiga taʼsiri koʻrsatilgan. Soliq, soliqqa tortish, soliq yukining muhimligi tushunchalarini farqlash. Tadbirkorlarning soliqqa tortilishini tavsiflovchi boshqa koʻrsatkichlar koʻrib chiqiladi. Xoʻjalik yurituvchi subyekt uchun soliq va soliq yukining koʻrsatkichi muhimligi roli aniqlandi. Ushbu koʻrsatkichni aniqlashning turli yondashuvlari va tahliliy jarayonlari koʻrib chiqildi, soliq yukini hisoblashning keltirilgan usullarda afzalliklari va kamchiliklari ko’rsatib o’tildi.