Talabalarda akmeologik pozitsiyani rivojlantirish tuzilmasi va uning tarkibiy komponentlari. (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqolada  bo’lajak o’qituvchilarda akmeologik pozitsiyani shakllantirishga ta`sir etuvchi omillarning,  mazmuni, mohiyati, zamonaviy o`qituvchilarga qo`yiladigan talablarni takomillashtirish,  pedagogika oliygohlaridagi mutaxassislar tayyorlash jarayonidagi imkoniyatlari va mavjud holatlaridan kelib chiqib, mazkur ta`lim muassasalarida o`qitish tizimiga innovatsion texnologiyalarining joriy etilishi jarayonlari mavzuning muammosi sifatida ochib berishga harakat qilingan.