GʻOʻZA O’SIMLIGIDA UCHRAYDIGAN KASALLIKLARGA QARSHI KURASHISH USULLARI. (Journal of Universal Science Research, 2023)
G‘o‘za mamlakatimizda ekib o’stiriladigan madaniy o‘simliklar ichida eng muhimidir. Avvalo, undan sanoatning deyarli barcha tarmoqlari uchun qimmatli xom-ashyo hisoblangan paxta tolasi, chigitidan oziq - ovqat sanoatida va boshqa tarmoqlarda ko’p ishlatiladigan paxta moyi olinadi.Ushbu maqolada g’o’za o’simligida uchraydigan kasalliklar va kasalliklarga qarshi kurashish usullari haqida ma’lumot berilgan.