ETILENDIAMIN SINTEZIDA ELEKTROLIZDAN FOYDALANISH (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu tadqiqot ishida  monoetanolaminni suvli ammiak eritmasida elektrokimyoviy aminlash orqali etilendiaminni olishning xlorsiz usuli o’rganilgan. Tajriba qurilmasining sxematik tuzulishi va xarakteristikalari keltirilgan. IQ-spektrda tahlil qilinib tebranish chastotalari mos ekanligi aniqlandi. Sintez qilingan etilendiamin massasining elektrodlar orasidagi tok zichligiga bog’liqligi o’rganilgan.