ҲАРБИЙ ҚУРОЛЛАР ВА ТЕХНИКАЛАРНИНГ ЯРАТИЛИШ ТАРИХИДАН (XVIII - XX АСР БОШЛАРИ) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Мазкур мақолада дунё мамлакатларида XVIII-XX аср бошларида  ҳарбий қуроллар ва техникаларнинг яратилиш тарихи ҳақида кенг қамровли маълумотлар келтирилган. Ҳарбий қуролларнинг яратилиш тарихи ва унинг вазифалари билан бир қаторда ҳарбий техникаларнинг яратилиши ва вазифалари тўғрисидаги маълумотлар мақолада ўз аксини топган.