МИГРАЦИЯ СОҲАСИНИ ҲУҚУҚИЙ ТАРТИБГА СОЛИШ, РАҚАМЛАШТИРИШ, МИГРАЦИЯ ЖАРАЁНЛАРИНИ СИФАТИНИ ОШИРИШГА ҲИЗМАТ ҚИЛАДИ (Journal of Universal Science Research, 2023)
Мазкур мақолада фуқароларнинг миграция жараёнларида конституциявий ҳуқуқ ва эркинликларини тўғридан-тўғри бузиш ҳолларига барҳам бериш, бунга сабаб бўлувчи омилларни бартараф этиш, шахслар маълум бир географик ҳудуддан бошқа бир муайян ҳудудга кўчишида манфаатларини амалга оширишдаги сансолорликларни олдини олиш, уларни ҳимоя қилишни кучайтириш, миграция соҳасидаги мавжуд муаммолар ҳамда уларни ечими бўйича ҳуқуқий  асосланган ва муҳим амалий аҳамият касб этувчи таклифлар ишлаб чиқилиб таҳлил этилган.