Mahalliy homashyo zahiralari asosida tarkibida kremniy saqlagan kompleks hosil qiluvchi ionitlar sintezi va texnologiyasi. (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqolada yangi turdagi tarkibida azot, oltingugurt va kremniy bo‘lgan organogibrid sorbentlar olish texnologiyasini ishlab chiqish va qo‘llanilish va  karbamid, tiokarbamid, etanolamin, ftalimid va metasilikat natriy asosida tarkibida azot, oltingugurt va kremniy tutgan organogibrid sorbentlar olishning maqbul sharoitlari va sorbsion  xususiyatlari    keltirilgan.