G‘o‘za seleksiyasida tanlash usullari (Journal of Universal Science Research, 2023)
Seleksiya fani –qishloq xo‘jalik ekinlarining yangi navlarini yaratilishini o‘rganadigan fan bo‘lib, uning nomi lotin so‘zi-Selektio, ya’ni tanlash demakdir. Shuning uchun seleksiya  jarayonining negizini asosan tanlash tashkil etadi.Tabiatda mavjud bo‘lgan tanlashlar ikki turga-tabiiy va sun’iy tanlashga bo‘linadi.