OSHQOZON ICHAK KASALLIKLARI-GASTRIT.KASALLIKNING SABABLARI, TASHXISLASH VA BELGILARI. (Journal of Universal Science Research, 2023)
Gastrit - bu oshqozon shilliq qavatining yallig'lanishi. Afsuski, "gastrit" atamasi qorinning yuqori qismidagi turli xil muammolarni o'z ichiga olishi uchun noto'g'ri ishlatilgan, ammo haqiqiy gastrit yallig'langan oshqozon shilliq qavatini (oshqozon shilliq qavatini) anglatadi. Oshqozon shilliq qavatining hammasi yoki bir qismi ishtirok etishi mumkin.