THE PRINCIPLES OF TEACHING LEXIS (VOCABULARY (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada leksika (lug‘at boyligi)ni o‘qitishning asosiy tamoyillari tahlil qilinadi. Tadqiqotda so‘zlarni kontekstda o‘rganish, takrorlash, faol ishtirok, motivatsiya va kommunikativ yondashuv kabi muhim metodik jihatlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy til o‘qitish nazariyalariga asoslangan holda leksik birliklarni samarali o‘zlashtirish yo‘llari yoritiladi. Maqola o‘qituvchilar va til o‘rganuvchilar uchun amaliy tavsiyalar beradi.