OLIY TA’LIMDA FLIPPED CLASSROOM (TESKARI SINF) TEXNOLOGIYASINI QO‘LLASH (Journal of Universal Science Research, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida flipped classroom (teskari sinf) texnologiyasini qo‘llashning nazariy asoslari, pedagogik imkoniyatlari hamda ta’lim samaradorligini oshirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ushbu texnologiyaning mazmuni, uni tashkil etish tamoyillari va talabalarning mustaqil ta’lim faoliyatini rivojlantirishdagi roli o‘rganildi. Tahlillar shuni ko‘rsatdiki, flipped classroom modeli talabalarning o‘quv jarayonidagi faolligini oshiradi, tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantiradi hamda o‘qituvchi va talaba o‘rtasidagi samarali pedagogik hamkorlikni ta’minlaydi.