HUDUDLARNI FISKAL SALOHIYATI VA XAVF DARAJASI BO‘YICHA DIFFERENSIAL BOSHQARISH ASOSIDA SOLIQ MA’MURIYATCHILIGINI TAKOMILLASHTIRISH (Journal of Universal Science Research, 2026)
mazkur maqolada hududlarni fiskal salohiyat va xavf darajasi bo‘yicha tabaqalashtirib boshqarishga asoslangan soliq ma’muriyatchiligi metodologiyasi ishlab chiqildi va uning mahalliy byudjet daromadlarini oshirishdagi amaliy ahamiyati ochib berildi. Tadqiqotda 2021-2025 yillardagi ochiq statistik ma’lumotlar, budjet va soliq sohasidagi islohotlar, raqamli to‘lovlar dinamikasi hamda hududiy fiskal boshqaruv nazariyasi sintez qilinib, integral indeks va differensial boshqaruv matritsasi taklif etildi.