YASHIRIN IQTISODIYOT SHAROITIDA AUDIT SIFATINI OSHIRISH: RAQAMLI PLATFORMALAR VA AVTOMATLASHTIRILGAN NAZORAT TIZIMLARINING SAMARADORLIGI (Journal of Universal Science Research, 2026)
ushbu maqolada yashirin iqtisodiyot sharoitida audit sifatini oshirish: raqamli platformalar va avtomatlashtirilgan nazorat tizimlarining samaradorligi masalasi moliya, buxgalteriya va institutsional boshqaruvning integratsiyalashgan yondashuvi asosida tahlil qilinadi. Unda xalqaro standartlar muhokamasi, O‘zbekistonning 2021-2025 yillardagi raqamlashtirish dinamikasi hamda ma’lumot sifati va shaffoflik o‘rtasidagi bog‘liqlik yoritiladi. Tadqiqot sun’iy intellekt, kasbiy hukm va komplayens dizayni javobgar institutlar doirasida uyg‘unlashgandagina yashirin iqtisodiyotga qarshi barqaror samara yuzaga kelishini asoslaydi.