STERILIZATSIYA VA DEZINFEKSIYA ASOSLARI: ZAMONAVIY TIBBIYOTDA QO'LLASH VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqola tibbiyot va sogʼliqni saqlash sohasida sterilizatsiya va dezinfeksiyaning asosiy tamoyillari hamda amaliy ahamiyatini koʼrib chiqadi. Mikroorganizmlarning tarqalishini oldini olish va infeksion kasalliklar xavfini kamaytirish uchun qoʼlaniladigan fizikaviy va kimyoviy jarayonlar tahlil qilinadi. Sterilizatsiya va dezinfeksiyaning zamonaviy usullari, ularning qoʼllanish sohalari, samaradorlik darajalari va kelajakdagi rivojlanish yoʼnalishlari batafsil oʼrganilib, taqqoslama tahlil oʼtkaziladi.