THE IMPORTANCE OF MONITORING ATMOSPHERIC AIR COMPONENTS FOR HUMAN LIFE. (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada atmosfera havosining tarkibini nazorat qilishning dolzarbligi, zamonaviy monitoring usullari hamda Arduino platformasiga asoslangan avtomatlashtirilgan tizimlardan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida atmosfera havosining asosiy ko‘rsatkichlari — PM2.5 va PM10 zarrachalari, karbonat angidrid (CO₂), harorat va nisbiy namlik parametrlarini nazorat qilish masalalari ko‘rib chiqildi. Atmosfera monitoringida qo‘llaniladigan sensorlarning ishlash tamoyillari va ularning texnik xususiyatlari o‘rganildi.