SHUKUR XOLMIRZAYEV IJODINING YOSHLAR MA’NAVIYATINI YUKSALTIRISHDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston xalq yozuvchisi, Hamza nomidagi Davlat mukofoti hamda “Mehnat shuhrati” ordeni sohibi Shukur Xolmirzayev ijodining yosh avlod ma’naviy olamini shakllantirishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Adib asarlaridagi milliy xarakter, qahramonlar ruhiyatidagi o‘zgarishlar hamda insoniy fazilatlar yosh kitobxonlar tarbiyasida muhim omil ekani yoritib berilgan.