SHARQIY BUXORO TARIXINI O'RGANISHGA OID MANBALAR TARIXI. (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada Mazkur ishda Sharqiy Buxoro tarixini o‘rganishda foydalaniladigan asosiy tarixiy manbalar, ularning turlari va ilmiy ahamiyati yoritiladi. Sharqiy Buxoro hududi Markaziy Osiyo tarixida muhim o‘rin tutgan bo‘lib, uning o‘tmishini o‘rganishda yozma manbalar, arxiv hujjatlari, tarixiy asarlar va arxeologik materiallar muhim hisoblanadi. Ayniqsa, Buxoro amirligi davriga oid tarixiy asarlar va qo‘lyozmalar Sharqiy Buxoroning siyosiy, iqtisodiy va ijtimoiy hayotini yoritishda asosiy manba bo‘lib xizmat qiladi..